Mango Duende завладяха сърцата на над 300 търновци
Mango Duende завладяха сърцата на над 300 търновци / Дарик нюз

Над 300 търновци бяха пленени в първата вечер на фестивала "Feel & Dance Veliko Tarnovo latin fiesta 2013". Те се събраха в пространството около галерия „Борис Денев" и паметника „Асеневци", където на сцената на „Арт лято" свириха Mango Duende.

Групата, начело с перуанеца Алекс Линарес, за първи път гостува в Старата столица, но нажежи сърцето на града с изпълненията си. Над два часа те свириха известни салса парчета, но също смесиха и мелодии от стиловете салса, кумбия и дори танго. Групата не пропусна да представи и авторските си парчета, сред които хитовете „Петък вечер" и „Loco (Тя ме побърква)".  Сред инструментите на седмината музиканти са тимбали, конги и контрабас, а самият Алекс призна, че скоро пак ще се върне в града на болярите.

Същата вечер участниците във фестивала пуснаха хартиени светещи фенери с пожелания за успех на първото издание на „Feel & Dance".

Събитието е част от фестивала "Feel & Dance", организиран от денс студио UN BESO и финансиран от Община Велико Търново. Фестивалът е част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Фестивалът продължава с уроци по танци за майки и бебета, днес от 18:00, в парк „Марно поле", и вечеря с традиционните ястия на латиноамериканските страни от 20:00ч в ресторанта на гранд хотел „Янтра".

В утрешния ден, сряда 26 юни, са предвидени още безплатни уроци в парка, пъстър карнавал с награди за най-атрактивен костюм (от 18:00ч. в парк „Марно поле") и концерт на De fuego orchestra от 20:00ч на паметник „Асеневци"- сцената на „Арт лято".