Лишиха новия Етър ВТ от домакинство, приема Бдин в Севлиево
Лишиха новия Етър ВТ от домакинство, приема Бдин в Севлиево / Дарик нюз, архив

Санкция един мач лишаване от домакинство и 100 лева глоба отнесе новият “Етър ВТ” от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново. Наказанието е наложено заради  инцидента на мача в Червен бряг от VІ- тия кръг в Северозападната “В” група. Тогава в средата на първото полувреме двама привърженици на “виолетовите” слязоха на пистата, където нахлуха фенове на домакините и настана меле, прекъснало срещата за десетина минути.

Същата санкция е наложена и на “Партизан” (Червен бряг), който трябваше да осигури реда на стадиона си. Съоръжението няма обособен сектор за гостуващата агитка и тя е била настанена непосредствено до публиката на домакините, а мачът е бил охраняван едва от двама полицаи. В Зоналния съвет са гледали видеозапис от двубоя и са изчели докладите на длъжностните лица преди да вземат решение за размера на санкцията за двата клуба.

Така за неделния си мач с “Бдин” (Видин) от 17 часа великотърновци ще сменят стадиона в Дебелец с този в Севлиево, на който ще изтърпят наказанието.