Кметът на Хаджидимитрово: Най-вероятно намереното момиче е било малтретирано
Кметът на Хаджидимитрово: Най-вероятно намереното момиче е било малтретирано / netinfo

Най-вероятно намереното в землището на Хаджидимитрово момиче е било малтретирано и е успяло да избяга от насилниците си, каза за Дарик кметът на свищовското село Нестор Несторов.

Той е сигнализирал в полицията за намерената млада жена, която до този момент е с неустановена самоличност. Тя е открита във видимо добро физическо състояние, но е повтаряла само думите „бой” и „леля”, каза още Несторов. Няма видими следи от насилие по тялото на момичето, обясни кметът. Девойката е с видими психически отклонения и не е знаела български език. Престояла е на открито в землището на селото едно денонощие, допълни Нестор Несторов.

По-рано днес от полицията съобщиха, че намерената жена се представя с името Гюлшан, но не може да посочи населеното място, където живее. Момичето е на видима възраст 16 – 21 години, висока е 147 см., със слабо телосложение, кафяви очи и черна чуплива дълга коса.

Според кмета на Хаджидимитрово девойката не е от Свищовския регион, тъй като в близките села няма информация за изчезнали деца. В намиращият се в района Дом за деца с умствени увреждания в с.Овча могила също няма сигнали за избягали или изчезнали деца.

По информация на полицията момичето е настанено в Областния диспансер за психиатрични заболявания във В.Търново с диагноза «Умерена умствена изостаналост». По случая в Районното управление на МВР – Свищов е заведена преписка.
Чуйте какво каза кметът на Хаджидимитрово в прикачения файл..