Казаци организират турнир по шахмат във В. Търново в чест на 3 март
Казаци организират турнир по шахмат във В. Търново в чест на 3 март / Дарик нюз, архив

Шахматен турнир по случай националния празник на България организират на 2 март във Велико Търново „Единен казашки съюз- България”, казашки окръг Север- Център, в партньорство с местни шахматни клубове.

Турнирът по ускорен шах ще се проведе с контрола 20 минути на състезател, при 40 - минутни партии. Той ще започне от 10:00 часа и ще продължи до 16:00 часа в кафе-аперитив в старата столица (до читалище „Искра”). Организаторите са предвидили награден фонд от 500 лева, като освен общи награди, ще бъдат връчени и призове в още шест категории.

Първа награда ще е парична премия в размер на 120 лева, втора награда – на 80 лева, трета награда - на  50 лева, четвърта- на 30 лв., а пета и шеста – в размер на  20 лв. Освен това ще бъдат поощрявани състезатели в различни категории: най-добре представил се казак, най-добър местен състезател, най-талантлив състезател на ШК „Булмекс”, както и най-добрите юноша, девойка и ветеран.

Очаква се турнирът да се проведе при засилен интерес и освен местни състезатели, в него да се включат любители на шахмата и членове на „Единен казашки съюз- България” от цялата страна. Таксата за участие в спортната проява ще е 10.00 лв.

Заявки за участие могат да се правят на телефони: 0879/18 41 44, 0885/810105, или да се изпращат на адрес: kazakhunion.vt@gmail.com.