"Като на 17": Дарик радио Велико Търново празнува!
"Като на 17": Дарик радио Велико Търново празнува! / netinfo
Дарик радио Велико Търново все още е тийнейджър и днес празнува 17-ия си рожден ден. Естествено - в работен ритъм, защото основната ни цел е слушателите на 106,6 и читателите на сайта DarikNews.bg винаги да са най-точно и бързо информираните.

Остава ни една годинка до пълнолетие и вече може да се отнасяте с нас като с възрастни- шегуваме се, разбира се!

"Като на 17": Дарик радио Велико Търново празнува!
netinfo

Обикновено на вчерашния 14 февруари празнуваме рожден ден и вдигаме наздравици в студиото ни в старата столица, но за да не се конкурираме с Деня на виното и любовта решихме да почерпим 24 часа по-късно. 

"Като на 17": Дарик радио Велико Търново празнува!
netinfo

През целия ден екипът на регионалната станция получава поздрави по телефоните и на мейла.

"Като на 17": Дарик радио Велико Търново празнува!
netinfo

Първият поздравителен адрес бе изпратен от кмета на Павликени инж. Емануил Манолов. Поздравителни адреси изпратиха и народните представители от БСП - Весела Лечева, Явор Божанков, Валентин Ламбев и техните колеги от НС, кметът на Свищов Генчо Генчев, РЗИ-Велико Търново.
 
А ето и част от пожеланията:

"Демокрацията не може да съществува без свободни медии, без свобода на изразяването и защитата на информационните източници. Затова „Дарик“, като първото частно национално радио, има своето значимо и незаменимо място в българския демократичен процес.

От 17 години гласът на „Дарик“ звучи силно и във Велико Търново, където получихте доверието и привързаността на своите слушатели. Пожелаваме Ви да са все по-многобройни хората, които избират да слушат „Дарик“! Нека обективността, честната дума, благото слово и добрата новина бъдат основният критерий за Вашата работа!"
 
"Пожелавам Ви да бъдете здрави, всеки ден да чувствате уважението и признателността на слушателите, да намирате вдъхновение в обективното отразяване на живота и да творите историята на Дарик радио Велико Търново."
 
"Като хора на информационното общество, за нас свободата на словото, свободата на пресата, на информацията и правото на изразяване на мнение са много важни категории. Вече 25 години над цяла България се чува сигналът на Дарик радио, почти две десетилетия то има и регионален офис в старата българска столица. Пожелавам Ви още много години от Вашия ефир да се чуват важните теми и коментари!"
 
Разбира се, нашият празник нямаше да е същият без любезното съдействие на пивоварна "Бритос", сладкарници "Жанета", фирма „Боби“ и БГ Къща.
 
Да се върнем назад във времето!

Регионалната програма на Дарик радио за Великотърновска област излъчва от 14 ноември 1995 г. като съвместна продукция с Радио Резонанс - Горна Оряховица на честоти 88.90 за Горна Оряховица и Велико Търново и 94.70 - за Свищов.
 
На 14 февруари 2001 г. стартира програмата от студиото в старата столица. Велико Търново е градът, където Българското Национално Дарик радио получи първата национална честота - 106.60 MHz. Програмата се приема във Велико Търново, Горна Оряховица, Севлиево, Дряново, Килифарево, Дебелец, Златица, Антоново, Стражица, Долна Оряховица, Лясковец, Бяла Черква.
 
От 20 януари 2006 г. програмата от Велико Търново се ретранслира за Свищов на честота 91.60 MHz, от май 2010 г. за Попово и региона на 101.30 MHz.
 
Дарик радио е първото частно радио в България с национален лиценз. Медията стартира своята програма на 21 януари 1993 г. точно в 12.00 ч. 
 
Дарик e българска радиомарка, която се отличава с висока разпознаваемост и доверие. Със своя специфичен talk/news/sports/music формат, Дарик радио представя 24-часов микс от модерни програми, които гарантират висока слушаемост.
 
Заедно с това продължителността на слушане на Дарик остава една от най-високите в България. Свободата на този формат дава възможност за безгранично разнообразие от теми, гости, програмни елементи, които превръщат всеки ден в неповторимо преживяване за слушателите.
 
Проучвания показват, че Дарик е най-предпочитаното радио в таргет групата 20-64 години. To е лидер сред слушателите с висше образование, с над средните за страната доходи и икономическа независимост. С изключително стабилните си показатели, за последните няколко години то се утвърждава като истински пазарен лидер и в национален мащаб, благодарение на своите 16 регионални радиостанции, които създават ежедневна собствена програма.
 
Аудиторията свързва марката Дарик с вдъхновяващи програми, топводещи, непрекъснати провокации и изненади. Дарик е вечно променяща се медия, която държи на своето наследство, иновативен мениджмънт, динамични маркетингови идеи и креативност.