Институт Конфуций отбелязва настъпването на китайската Нова година
Институт Конфуций отбелязва настъпването на китайската Нова година / DarikNews.bg, архив

С публична лекция, демонстрации по вингчун и празнично тържество Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет ще отбележи настъпването на китайската Нова година.

Програмата започва днес следобед, когато в Института за първи път ще гостува майстор Станислав Багалев, ръководител на ЕВТО – България (European WingTsun Organisation (EWTO). Той ще изнесе лекция на тема „Традицията на Китай, въплътена в бойното изкуство за самоотбрана вингчун“. Началото е от 15,00 ч. в зала 108 В на Корпус 5.

Екип от инструктори ще направят демонстрация на бойното изкуство, а публиката ще има възможност  да се включи в изпълнението на някои практически упражнения.

На 20 февруари от 17.30 ч. в голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе и тържество по случай настъпването на Годината на овцата/козата – 2015 г. Програмата включва традиционен китайски танц с ветрила, арменски танц и премиерен танц, изпълнени от балетна формация при Младежкия дом в Търговище; танц на малцинството и от тибетската област; модерен китайски танц; съвременни китайски песни; демонстрация на тайчи от Присъединеното училище по тайдзицюан, Ян стил – Стара Загора с директор Тихомир Тодоров; демонстрация на вингчун от шъфу Станислав Багалев, ръководител на ЕВТО – България. За гостите ще има викторина с награди, дегустация на китайска храна и други изненади.