Инцидентът между депутата Хаджихасан и д-р Узунова влезе в Народното събрание
Инцидентът между депутата Хаджихасан и д-р Узунова влезе в Народното събрание / Дарик нюз, архив

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев представи пред Народното събрание информация за инцидента в Центъра за спешна медицинска помощ във В. Търново между депутата от ДПС Хасан Хаджихасан и д-р Милена Узунова. Вицепремиерът отговори на питане от страна на бившия здравен министър Десислава Атанасова запознат ли е със случая и какви мерки са предприети.

На 6 октомври около 13 часа в полицейското управление е получен сигнал чрез паник - бутона на спешния център. Пристигналият на място полицейски екип е установил нарушение на обществения ред. Снета е самоличността на следните лица: д-р Милена Узунова, д-р Ивайло Балакев, медицинска сестра Петя Георгиева и Хасан Хаджихасан. Служителите от РУП са снели писмени обяснения от тях и са съставили протокол за предупреждение, както и акт за установяване на административно нарушение на Хасан Хаджихасан. Събраните материали са предадени в Районна прокуратура – Велико Търново, информира министър Цветлин Йовчев.

Районна прокуратура все още не се е произнесла по случая. Ако бъде установено само административно нарушение за нарушаване на обществения ред от страна на депутата, по силата на чл. 7 на Наредба №1 на Великотърновския общински съвет той ще бъде глобен до 200 лв.

„Нарушен е не само общественият ред, но и елементарните морални норми и правила. Надявам се, че няма да се наложи в пленарната зала на Народното събрание да бъдем снабдени с паник – бутони, за да се предпазваме от действията на други народни представители от управляващата коалиция”, заяви ексминистър Десислава Атанасова от ГЕРБ.