Илиана Раева: България може да се оправи за година, но трябва да спре да се краде
Илиана Раева: България може да се оправи за година, но трябва да спре да се краде / Дарик нюз
Илиана Раева: България може да се оправи за година, но трябва да спре да се краде
69580
Илиана Раева: България може да се оправи за година, но трябва да спре да се краде
  • Илиана Раева: България може да се оправи за година, но трябва да спре да се краде

В коалиция с две партии и няколко неправителствени организации ще участва в евровота през май Политическа партия „Обединена България”, съобщи във Велико Търново председателят й Илиана Раева.

Тя подчерта, че става дума за една дясна и една либерална партия, необременени от участие до момента във властта, но не пожела да конкретизира, за които политически субекти става дума. Самата Илиана Раева няма да се включи в листата. По нейните думи тя е влязла в политиката, защото България най- после трябва да стане “демократична, цивилизована, истинска държава”.

“Вярвам, че мога да обединя около себе си почтени хора. Хора, за които моралът стои на първо място. Не е достатъчно да имаш изключителна експертна оценка, за да застанеш начело на тази държава, за да знаеш какво да направиш с външния дълг,  с приватизацията или с каквото и да било, за да облагодетелстваш себе си или определени хора, или олигарсите, които бяха създадени, за да могат да съществуват определени партии и политически лидери. Не е достатъчно да имаш само образование. В този момент като личност, като гражданка смятам, че моралът и ценностната система на политика са най-големият дефицит. България в момента има нужда точно от смяна на политическата система. Не е вярно, че България няма своя капацитет от нови, млади и необременени хора Те трябва да получат своя шанс тук. Трябва да се спре да се краде. България е малка страна и при морал у политиците и в правителството може не за години, а за година да бъде оправена. Няма дясно, няма ляво, има интереси на страната”, коментира Илиана Раева.

Чуйте я в звуковия файл.

Във Великотърновска област „Обединена България” вече има осем структури, координатор е бившият общински съветник Стефан Стоянов. В страната партията присъства в 76 общини и има общо 140 координатори, които днес са на работна среща в старата столица. Според Илиана Раева „Обединена България” има готовност за участие и в извънредни парламентарни избори.