Голям пожар застрашава вилната зона край Къпиновския манастир
Голям пожар застрашава вилната зона край Къпиновския манастир / netinfo

Голям пожар гори в района на Къпиновския манастир край Велико Търново и застрашава вилната зона, алармират от Районната противопожарна служба. Пламъците лумнали около 14,00 ч. в сухи треви и храстова растителност.

Пожарът все още не е локализиран и има опасност за намиращите се в района вилни сгради, които са обитаеми. Изгорели са един фургон и лек автомобил.

На място са изпратени два противопожарни автомобила, които продължават да гасят огъня. В спасителните дейности ще се включат и екип на гражданска защита и три гасачески групи от околните села.

Допълнителна водоноска също ще бъде изпратена на мястото. Вероятно ще гасим пламъците до късно през нощта, тъй като са обхванали голяма площ, каза за Дарик началникът на противопожарната служба във В.Търново главен инспектор Станимир Радков. Засега няма данни за пострадали хора.
За пожара е уведомен Областния управител.

Още няколко пожара са горели днес край Велико Търново. Един екип е гасил запалили се суха трева и храсти край село Балван. В района на Пушевския кантон също са горели сухи треви и черна гора. Да помага в гасенето на пламъците е повикан и екип на Гражданска защита.

Запалена газова бутилка пък предизвика пожар в луксозно заведение в Арбанаси. Бързата намеса на огнеборците е предотвратила избухването на бутилката. Пламъците са потушени, няма пострадали.