Етър- 24 взе младок от Камерун, Николай Петров се връща за мача с Лудогорец
Етър- 24 взе младок от Камерун, Николай Петров се връща за мача с Лудогорец / Дарик нюз, архив

Без контузения нападател Дормушали Саидходжа ще гостува отборът на „Етър- 24" на шампиона „Лудогорец" в Разград. Таранът е получил разтежение срещу „Ботев" /Враца/ и е възможно да почива принудително около месец. В момента той се лекува с инжекции и нагревки, обясниха от клуба. В игра  след наказание се завръща халфът Николай Петров, а всички останали са здрави и готови за мача. Срещата на стадион „Лудогорец Арена" в Разград е довечера от 17, 30 ч. на електрическо осветление.

Интересното е, че домакините влязоха в лоша серия - в последните си три мача записаха реми с „Ботев" /Враца/ и загуби от „Черноморец" и ЦСКА.

Старши треньор на тима е бившият играч на „Етър- 24" Ивайло Петев, който преди две години завърши състезателната си кариера именно във Велико Търново.

25 лева ще струват билетите за мача. Толкова ще плащат желаещите да гледат мача от централната трибуна на „Лудогорец Арена". 10 лева ще се плаща за сектори "А", "Б", "В", "Г" и "Д".

Входните талони ще бъдат пуснати в продажба днес в 12,00 ч. на всички каси на стадиона. Феновете до 18 години ще ползват намаление от 50 процента в домакинските сектори срещу представяне на документ.

Съдията Цветан Кръстев от Варна ще ръководи двубоя, асистенти Александър Атанасов и Милен Станев.

Мачътще бъде предаван пряко, съобщиха от „Футбол Про Медиа" ООД, която държи правата на родното ни първенство. Срещата е била закупена от сайта Спортал.бг и ще може да бъде гледана в интернет.

Младежкият национал на Камерун- Жермен Тико Месина е поредното ново попълнение на „Етър- 24”. В петък „виолетовите” подписаха с 22-  годишният външен халф.

Тико Месина е роден на 29 април 1990 г. в Яунде (Камерун). Висок е 173 сантиметра и тежи 65 кг. Играл е в отбора до 19 години на немския „Дуисбург”, откъдето отива в „Еспаньол”. Оттам е преостъпен в „Компостела” (2009/2010), после играе в „Понтеведра” (2010/2011), а последния сезон е в „Еспаньол Б”.

Младежки национал е на Камерун и е титуляр в състава за световния шампионат до 20 години, където играе в мачовете срещу Германия, САЩ и Корея, като бележи попадението в последния мач, както и в шампионата за Купата на нациите на Африка през 2009 г.

Тико води подготовка с етърци от десетина дни и игра в контролата срещу старшата възраст, като вкара с глава първия гол за победата с 4:1.

 

Междувременно на 30 октомври в столичната клиника „Пирогов" операция на предна кръстна връзка претърпя защитникът Георги Гайдаров. Интервенцията е извършил д-р Захариев, бранителят се надява след пет месеца да започне работа с топка.