Етър- 24 почна ударно в А група, взе трите точки в Монтана
Етър- 24 почна ударно в А група, взе трите точки в Монтана / Дарик нюз, архив

"Етър- 24" дебютира в "А" група с победа с 3:2 в Монтана срещу едноименния местен тим. Първото полувреме премина при равностойна игра, без много чисти положения за гол. Един от малкото интересни моменти бе шутът на Мирослав Антонов в 20- ата минута, след който топката премина на сантиметри от гредата на вратата, пазена от Цанков. На два пъти пък при атаки на “виолетовите” отбраната на домакините успя да блокира Луис Едуардо преди да нанесе удар.

В 33- ата минута Гаджалов се засуети при изнасянето на топката и я загуби от Йордан Тодоров. Футболистът на “Монтана” напредна и с премерен удар не остави шансове на Цанков за 1:0. Малко по- късно Миро Антонов стреля опасно, но този път Цанков бе на мястото си и спаси. Първата добра възможност за “болярите” бе в 39-ата минута, когато Анев центрира към Станкев, който шутира от малък ъгъл, но защитник прегради пътя на топката.

След почивката мачът се разви кошмарно за домакините и перфектно за етърци.

Още в 48- ата минута колективна грешка в монтанската защита, при центриране на Красен Трифонов, позволи на Луис Едуардо с глава да изравни.

Голът очевидно разстрои играта на водения от Атанас Джамбазки тим, а тази на етърци стана доста по- агресивна.

Станкев влеза в пеналта на домакините и потърси разиграване с Красен Трифонов, който се разминава с топката.

Малко по- късно Анев центрира от фаул и Гаджалов стреля с глава във вратата вместо да потърси намиращия се в по- добра позиция Луис Едуардо. Последва пробив на Атанасов по фланга и пас към Луис Едуардо, който с гърди върна към Садула и той стреля над вратата.

Закономерното се случи в 64- ата минута, когато отново Едуардо получи топката в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл доведе нещата до 1:2. Така бразилецът със сигурност накара шефовете на “Монтана” да съжаляват, че са допуснали да си тръгне от стадион “Огоста” в посока В. Търново.

В 72- ата минута Бето изведе на скорост Четин Садула, той преодоля вратаря Аршинков и покачи на 1:3, а публиката на домакините започна да напуска стадиона.

Мантанци отвърнаха на удара само 180 секунди по- късно. Бившият етърец Мичев излезе от дълбочина прехвърли излезлия да го пресрещне Цанков, който отрази първия му удар, за 2:3 и по този начин запази интригата до последния съдийски сигнал.

Великотърновци можеха да решат всичко в 83- ата минута, когато резервата Жандре пропиля чисто положение, изведен сам срещу Аршинков.

Така след първия кръг на родния шампионат “Етър- 24” заема четвърта позиция във временното класиране с 3 точки.

„Етър- 24”: Цанков, Ели Маркес, Гаджалов, Т. Трифонов /83 Жандре/, Атанасов, Анев, Петров, Станкев /66 Бето/, Садула /90 Макенджиев/, Кр. Трифонов, Луис Едуардо.