Двама представители на община Велико Търново ще гостуват на празника на Твер през юни
Двама представители на община Велико Търново ще гостуват на празника на Твер през юни / netinfo
Председателят на Общинския съвет във Велико Търново Христо Христов и заместник-кметът на В. Търново д-р Иво Найденов ще бъдат почетни гости на празника на побратимения град Твер през юни. Поканата бе отправена към Хр.Христов през уикенда от колегата му в Твер Александър Комисаров.

Председателят на тверския местен парламент гостува в старата столица в петък и събота, като по време на визитата си обсъди заедно с Христов задълбочаване на двустранните отношения между двата побратимени града и обмяна на опит по отношение на работата в общинските съвети.

Александър Комисаров е представител на партия Справедливая Русия. Той оглавява за мандат от две години Общинския съвет в Твер.

През миналото лято за двата побратимени града имаше няколко повода за честавне. На 7 юли се навършвиха 10 години от пробратимяването на Твер и Велико Търново и 130 години от освобождаването на старата столица от руските войски под командването на ген. Гурко.

Днес тленните останки на руския генерал се намират в имението в Сахарово край Твер. В чест на побратимения руски град, във Велико Търново има улица Твер, а в Твер – площад Велико Търново.