ДПС влиза в изборната битка със силен отбор от кандидати и мотото Свободата е в теб!
ДПС влиза в изборната битка със силен отбор от кандидати и мотото Свободата е в теб! / DarikNews.bg

Движението за права и свободи официално представи листата си с кандидати за народни представители за Великотърновски избирателен район. Водач е зам.-председателят на Парламентарната група на ДПС Камен Костадинов, депутат в четири поредни парламента. Той е роден на 26 септември 1970 г. в Шумен, завършил е Великотърновския университет, специалности Право, История и география. На второ място е европейският шампион по борба и носител на златния пояс на Дан Колов- Румен Павлов, който в момента е общински председател на ДПС в Стражица. Трети е областният лидер на ДПС Гюнай Далоолу. На четвърта позиция е поставена единствената жена в листата - Икмал Джомова. Младата дама е била член на политическия кабинет на министъра на околната среда и водите в кабинета “Орешарски” и за втори мандат е в централното ръководство на Младежкото ДПС.

Пето място заема общинският председател на Движението в Павликени и бивш служител на МВР- Ивелин Розинов. Шестата позиция е за общинския лидер на ДПС в П. Тръмбеш Иван Янакиев. След него се нареждат икономистът Бедри Алиев, общинският председател на ДПС в Златарица Федя Дервишев, диригентът на горнооряховския ансамбъл “Сидер войвода” Стефчо Алипиев. Дългогодишният активист на движението във В. Търново Мъстън Еминов заема 10-то място. Единайсти е Мехмед Байрямов от Сухиндол, следват шефът на Общинското предприятие по чистота в Свищов Илдънай Ахмедов, бившият зам.-областен управител Андрей Илиев, Лъчезар Атанасов от Стражица и общинският съветник от П. Тръмеш Сергей Янков. Последното 16-то място заема председателят на Областния съвет на Младежкото ДПС във В. Търново Синан Пехливанов.

”За мен е чест да водя листата на ДПС във В. Търново. Моите политически активности стартираха преди повече от 20 години именно от тук. В този град съм се изградил активно като личност, тук срещнах своята настояща съпруга и създадох семейство, тук съм прекарал едни от най-добрите години от съзнателни си живот”, заяви Камен Костадинов. Надявам се да направим една успешна кампания и да реализираме във В. Търново повече от един мандат, добави той. “За нас настоящите избори са средство за реализиране на политическа стабилност в България. В този момент е нужно разбирателство по няколко основни приоритета, които да помогнат държавата да тръгне по пътя на икономическото развитие и успокояване на политическата обстановка. След изборите през май ДПС разчете правилно знака на българските гласоподаватели като липса на доверие към кабинета “Орешарски” и предизвика настоящия предсрочен вот. С това ние показваме, че за ДПС властта не е самоцел. Излизаме с гордост от това управление, което беше много трудно, но все  пак свършихме и доста работа”, каза Камен Костадинов.

Той заяви, че ДПС ще води позитивна кампания и пожела успех на своите опоненти в региона. Костадинов очерта и няколко основни приоритета, за които ще се борят в следващия парламент кандидатите на Движението. “На първо място ще работим за балансирано развитие на регионите, инвестиции трябва да се правят приоритетно в малките населени места, за да се изравни жизнения стандарт. Като народен представител от Велико Търново ще работя за привличане на инвестиции не само в областния град, който е една от перлите на България, но и в малките общини”, посочи водачът на листата. ДПС е за провеждане на нова земеделска политика, като голяма част от европейските средства трябва да достигнат до малките производители. ДПС ще защитава неизменно правата и свободите на българските граждани, а така също ще отстоява позицията си за използване на майчин език по време на агитация, за да се спазят демократичните стандарти, посочи Камен Костадинов. Затова е избран и слогана на кампанията на Движението “Свободата е в теб!”.

"ДПС е гарант, че бизнесът ще се развива спокойно и върху него няма да се упражнява рекет. Имаме конкретни идеи за развитието на Великотърновска област, които ще представим по време на кампанията на срещи с представители на професионалните гилдии, на бизнеса и граждани", добави Костадинов.

Областният лидер на ДПС и трети в листата Гюнай Далоолу определи кандидатите на Движението като силен отбор, който може да извърви дълъг път. Нашата листа е балансирана и включва представители от всички етности и на всички общини от областта, допълни той.