Диана Експрес и Васко Кръпката забиват на Миндя рок фест
Диана Експрес и Васко Кръпката забиват на Миндя рок фест / netinfo

Четвъртият поред „Миндя Рок фест" ще бъде открит тази вечер в 18,00 часа на площада във великотърновското село. 12 български рок групи ще участват в тазгодишното издание на феста, което продължава и утре. На специално изградената сцена ще се изявят не само местни групи, но и големи рокаджийски банди и музиканти като Васко Кръпката, Диана Експрес, Монолит и Силует.

Фестивалът се организира от Фондация "Миндя рок фест", част от която е основният двигател на събитието - Евгений Дайнов. Политологът се слави като най-известният жител на село Миндя. Освен това Дайнов се подвизава в рок група "Магистри" като китарист, композитор и текстописец. Бандата и тази година ще забие на фестивалната сцена в Миндя.

Великотърновското село отново ще се превърне в българския вариант на Уудсток, смята Евгений Дайнов. С всяка изминала година се увеличават както гостуващите групи, така и публиката. В миналогодишното издание са свирили 10 банди пред 6000 човека.

"Миндя рок фест" акцентира на българската музика - предимно рок и блус, както и на местните фолклорни състави. Музикантите са разквартировани из къщите на селото, а публиката има на разположение множество палаткови и караванни лагери.

Фестът ще бъде открит традиционно със слово на кмета. Първи на сцената след 18,00 часа ще се качат певиците от местния ансамбъл "Веселина", в който се изявяват англичанки и българки едновременно. В първата фестивална вечер ще свирят още Мурзилка, Черноризец, Демоде, Nana &The Gang, Силует и Диана Експрес. Втората вечер на сцената ще забият Assamblend, Tortilla flat, Магистри, Блус трафик, Монолит и Васко Кръпката.

Входът за феста е свободен.