Четири титли за Калоян-92 от Държавното първенство по обездка
Четири титли за Калоян-92 от Държавното първенство по обездка / Дарик нюз

Изключителен успех на Държавно първенство по всестранна езда, което се проведе в конната база в Арбанаси, постигна домакините от „Калоян- 92". Националният химн бе изпълнен четири пъти, все в чест на представителите на клуба от В. Търново. Надпреварата бе отборна, за деца, юноши старша възраст и мъже- клас „N"- млади коне, и включваше обездка, крос през пресечена местност и прескачане на препятствия.

При децата победителка стана Ива Миткова с кон Гигантик, следвана от основния си конкурент Калоян Добрев и съотборничката си Милена Ангелова с Кокробин. Пети е друг представител на „Калоян- 92" Християн Стоянов с Маркиза. Ива Миткова бе над всички и в трите дисциплини, като поведе още през първия ден и не отстъпи нито за миг първото място.

Тодор Киров с Визьорка триумфира при юношите, пред Кристиян Вълев от София и бившия състезател на великотърновския клуб- Александър Красимиров, който сега е в Русе. Киров нанесе удара с по време на кроса, където дръпна пред конкурентите си, а след това в прескачането на препятствията също бе на висота и запази първото място. На пето място завърши Мартин Димитров с Девиз.

Мирослав Илиев и Тодор Киров окупираха първите четири места при мъжете в клас „N"- млади коне. Илиев е шампион с Чига и бронзов медалист с Комфорт. За Киров остана среброто с Камино и четвъртото място с Доминик.

Интересна битка се развихри и в отборното състезание. След първите два дни водеха столичните ездачи, но конкур ипика /б. а. прескачане на препятствия/ бе печеливш за великотърновци. Ива Миткова с Гигант, Тодор Киров с Визьорка, Мартин Димитров с Девиз и Мирослав Илиев с Лазурен се справиха по- добре от софиянци и стъпиха на върха на почетната стълбичка.

Президентът на „Калоян- 92" Михаил Костов бе повече от щастлив от резултата на своите състезатели и заяви, че очакванията му са били за две титли, а представянето е повече от силно.