/ / iStock/Getty Images
Жената е в тежко състояние и е транспортирана във великотърновската болница
29-годишна родилка падна от четвъртия етаж на общинската болница в Горна Оряховица, съобщава NOVA

Бременната в петия месец жена е приета в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ- Горна Оряховица на 8 май. След преглед е установено, че плодът е мъртъв, след което младата жена е хоспитализирана, за да се предизвика изхвърляне на мъртвия плод. Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната - хематокрит НСТ,  хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма. 

Преместиха в „Пирогов” детето, паднало от тераса във Велико Търново

Днес преди обяд отново е включена система за вливане на окситоцин за предизвикване на освобождаване на бременната от мъртвия плод. По обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение обаче сигнализирали за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ и бременната жена в тежко състояние била откарана в ОАРИЛ на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15,40 часа. 

Излекувани са петима от заразените с COVID-19 в област Велико Търново

Според първоначалната проверка на медицинския екип, младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да избяга от прозореца на болничната стая, но опитът й завършил трагично. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място. 

От Районна прокуратура в Горна Оряховица съобщиха, че се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.