Александър Нанков оглави ръководството на Етър В. Търново
Александър Нанков оглави ръководството на Етър В. Търново / Дарик нюз, архив

Бизнесменът Александър Нанков бе избран за председател на Управителния съвет на новия футболен клуб “Етър В. Търново”. Вчера ръководството на клуба е провело първа работна среща в кабинета на кмета Даниел Панов. В управата, избрана на Общото събрание на 17 юли, влизат още бизнесмените Григор Григоров, Димитър Хинов, Евгени Костадинов, Светослав Тотев, Цветан Зеленков и представителят на фенклуб “Етър”- Валентин Гитев.

Александър Нанков е общински съветник и собственик на транспортна фирма. През последните години неговите автобуси осигуряваха безплатен транспорт на футболния “Етър 1924”, на хандбалния “Етър 64”, както и на други клубове от старата столица и извън нея. Преди 12 месеца той стартира и свой личен футболен проект, като възстанови базата в Шемшево и създаде ФК “АлексОК”, който през този сезон ще се състезава в елитната областна група.

Александър Нанков съобщи, че вече е разговарял със старши треньора Сашо Ангелов и са уточнили какво е необходимо на отбора на този етап.

Целта е да се намери баланс между вложените средства, създадените условия и постигнатите резултати.

“Хареса ми, че Сашо Ангелов иска да налага млади местни момчета, плюс 3- 4 по опитни футболисти, също от нашата школа, като в същото време преследва и високи цели”, коментира Александър Нанков.

На първо време ще се закупи необходимата екипировка. Идеята е всички футболисти от мъжете до децата да бъдат облечени в маркови екипи, за да си личи, че са представители на В. Търново. Веднага ще бъдат поръчани топки и конуси, ще се търси съдействието на аптекарска верига за осигуряване на медикаменти.

По отношение на базите ще бъде осигурена възможност школата да ползва терените в Шемшево, Самоводене и НВУ “В. Левски”, за да излезе от маломерните игрища, а мъжете ще тренират в Дебелец.