Абитуриентка от ПМГ “В. Друмев” с две награди от Национален литературен конкурс
Абитуриентка от ПМГ “В. Друмев” с две награди от Национален литературен конкурс / Личен архив

Две големи награди от Националния литературен конкурс "Петя Дубарова" спечели спечели зрелостничката от Природоматематическата гимназия "Васил Друмев"- Антония Великова. Великотърновката се класира на второ място за проза и получи специалния приз на в. "24 часа" в същия раздел, в компанията на 205 млади творци. Завършилата с отличен успех специалност Математика с немски език девойка участва в организирания от Община Бургас конкурс с разказа "Да, скъпа". Тя има множество награди до момента. Отличавана е на конкурсите "Огънят на Орфей" в Пловдив и "Душата на един извор" в Ямбол", печелила е стипендия от фондация "Хиляда стипендии" в областта на литературата. Наскоро Антония Великова, която пише от 12- годишна, победи и в международния онлайн конкурс за роман- NaNoWriMo с творбата "Полетът на костенурката". Авторка е на статии в единственото българско печатно издание във Великобритания- "BG студент".

Пред Тони бъдещето е ясно, разказа преподавателката и по български език и литература Елеонора Великова. Талантливото момиче е прието в университета в Нюкясъл в специалност "Медия, комуникации и културология". За това са допринесли освен отличния успех и езиковите сертификати- Cambridge, SAT и TOEFL. Учителката в ПМГ определи като истинско предизвикателство за себе си стиховете, разказите и романите на Маринова.

"Тони е от пламъчетата, които поддържат огъня в душата на учителя жив. Убедена съм, че никога няма да се откаже от своята голяма любов- писането. За мен бе удоволствие да работя през последните четири години в гимназията с толкова талантливо дете", коментира г-жа Великова.

Самата Антония заяви, че ще продължи да пише, като личните и стремежи са в областта на прозата.