17–годишна варненка, паднала с колата на баща си в подлез във Варна, е с фрактури на палец на дясна ръка, един шиен и два гръдни прешлена, съобщиха от полицията.

Съчетание от несъобразена скорост и липсата на качества и умения на неправдоспособен водач на автомобил. Това са причините за катастрофата във Варна, при която 17-годишно момиче без шофьорска книжка връхлетя в един от най-оживените подлези в града, каза главният инспектор Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция" пред NOVA.

17-годишно момиче катастрофира, падна с колата на баща си в подлез (СНИМКА/ВИДЕО)

"Закъснявала за училище, взела ключовете от баща си и потеглила", посочи инпектор Камбуров. Той добави, че когато собственик предостави или допусне чрез бездействие употребата на автомобила от неправдоспособен водач, следва да бъдат образувани административно наказателни производства. Съставени са актове както на водача, така и на родителя. Прекратена е и регистрацията на автомобила за срок от 6 месеца.

Припомняме, че 17-годишното момиче катастрофира с колата на баща си сутринта на 17 октомври. Тя е паднала с автомобила в подлеза между спирките "Акациите" и "Делфинариума" във Варна.

Водачката губи контрол над автомобила и пада в пешеходен подлез. Девойката е без СУМПС и са съставени АУАН на бащата – собственик на автомобила.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня