/ Дарик Варна
Старият Аспарухов мост има нужда от спешен ремонт
95019
Старият Аспарухов мост има нужда от спешен ремонт
  • Старият Аспарухов мост има нужда от спешен ремонт
Настилката на стария Аспарухов мост, който е единствената връзка между града и островната зона,е в отчайващо състояние, Това се жалваха пред Дарик шофьори, които всеки ден минават по съоръжението.

Дарик Варна

Дарик Варна

Дупки и пукнатини дебнат невнимателните зад волана. На места процепите пък са запълнени  с гумени материали. За да избегнат щети, на шофьорите се налага дори да спират и минат на първа скорост, показа проверка на Дарик.

Дарик Варна

Дарик Варна

По моста минава трафикът за КРЗ „Одесос“, базата на „Петрол“, ПЧМВ, Транзитна търговска зона и други предприятия. Както и десетки тирове, натоварени със зърно, почти всеки ден. По релсите отгоре се движи и товарен влак. 

Дарик Варна

Старият Аспарухов мост е построен през 1939. Настоящата му конструкция е от 1978, която заменя старият повдигаш се мост, разрушен от руски кораб през 1975 г.

Дарик Варна

В момента се прави технически паспорт на моста. Средства за ремонта му ще бъдат заложени в бюджета на Варна за следващата година, бе лаконичният отговор от общинска дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”.

Дарик Варна

Мнението на част от шофьорите, които всеки ден минават по моста, ще откриете в аудио зоната