/ screenshot/vbox7
Министерският съвет на свое заседание днес е взел решение за отпускане на 1 398 000 лв на Община Варна за реализиране на проект „Основен ремонт и реконструкция на съществуващите трибуни и терени на стадион „Спартак“. 

Футболният „Спартак”-Варна си получи стадиона

Добрата новина идва, след като вчера ФК "Спартак" отново стъпи във владение на своя клубен стадион, съобщи пред журналисти кметът на Варна Иван Портних. Това е поредна подкрепа за Варна, за която благодаря на правителството и на премиера, допълни той.

Със средствата, отпуснати от държавата, ще бъде подменено тревното покритие, ще бъдат изградени нова трибуна, съблекални, поливна и противопожарна системи, ВиК и ел. инсталации, които са компрометирани. Ще стартираме процедура за избор на изпълнител, надявам се да приключи бързо.

С реорганизация компенсират седалките на стадион "Спартак" заради строежа на бул. "Левски"

От друга страна, вече започна разчистване на терена от опасни обекти и растителност. Със средства от общинския бюджет пък планираме да изградим нова трибуна, така както сме се договорили с ръководството на клуба.

Ще бъдат взети всички необходими мерки за гарантиране безопасността на спортното съоръжение. Работим оперативно и с клуба, и с Общинския съвет, надявам се стадион  „Спартак“ скоро да има нов облик и ще се превърне в добро място за футбол“, коментира кметът.