/ netinfo
В новия Съвет на директорите влиза и човек на футболния клуб
Стефан Калименов
98124
Стефан Калименов
  • Стефан Калименов
Сдружение с нестопанска цел „Футболен клуб Спартак 1918” ще ползва безвъзмездно стадион „Спартак” и прилежащите му съоръжения за срок от 10 години. Това реши Общинският съвет на извънредно заседание, чиято основна тема бе казусът „Спартак“.

Преди отборът да заиграе мачовете си на стадиона, предстои основен ремонт на терена и трибуните за 1,4 млн. лв., като почти цялата сума се очаква от държавния бюджет.   

„Спартак” Варна се завръща на собствения си стадион

Новото общинско дружество собственик на стадиона - „Спартак Варна”, бе променено от АД на ЕАД. Съставът на Съвета на директорите бе намален от петима на трима членове. Новите шефове ще са директорът на общинско предприятие „Спорт” Венцислав Младенов, председателят на ЖСК „Спартак” Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е представител на ФК „Спартак 1918”. 

По предложение на съветника Григор Григоров, новите директори няма да имат правомощия да се разпореждат с активи на дружеството на стойност над 5000 лева

Дарик Варна

Решенията на местния парламент се приеха с аплодисменти от двайсетината привърженици на „Спартак” в зала „Пленарна”. По време на заседанието феновете разпънаха бял транспарант с надпис „Стадион Спартак - наш дом”.

ПФК Спартак Варна


Как коментира в предаването "Морски гонг" дългоочакваната новина за "Спартак" председателят на УС на клуба Стефан Калименов, можете да чуете в приложения звуков файл.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК