Тодор Балабанов
Тодор Балабанов / ГЕРБ Варна
Председателят на общинския съвет няма да се кандидатира за депутат
Балабанов за бюджет 2017
92349
Балабанов за бюджет 2017
  • Балабанов за бюджет 2017
Несериозно е да се твърди, че бюджетът на Варна не предлага растеж. Чисто математически растежът е ясен дори и за децата в първи клас. Така председателят на ОбС Варна Тодор Балабанов (ГЕРБ) коментира в студиото на Дарик Варна критиките на някои от колегите си, че Бюджет 2017 е със сбъркана философия и е „бюджет на най-малкото съпротивление”.

„Увеличението спрямо миналата година е 27 млн. лв. и идва по-високата събираемост. Преди 4 години бюджетът на Варна беше около 200 млн. лв., което показва, че работим в правилната посока ”, коментира Балабанов. Той отдаде критиките на съветници от опозиционни партии на предстоящата предизборна кампания и на възможността да се изявят пред медиите на сесията.
Балабанов изтъкна увеличението с 2,7 млн лв. за здравеопазване срямо предходната година. „Фонд Инвитро нарасна с почти 50 000 лв.”, добави той.

Според Балабанов приетият рекорден бюджет на Варна от 270 млн. лв. е реалистичен, като се има предвид изпълнението на бюджетите през предходните две години.  

Събарянето на незаконните постройки в циганското гето „Максуда” трябва да продължи въпреки недоволството на някои граждани. Това заяви още в предаването „Зала Пленарна” председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, който добави, че територията на квартала е важна за развитието на транспортните комуникации в морската столица.

Балабанов се обяви и за категоричен поддръжник на синята зона, която предстои да бъде въведена във Варна. В момента текат процедури за избор на фирмата, която ще създаде софтуера за платеното паркиране.

Съветници на ГЕРБ вероятно ще попаднат в кандидат-депутатските листи. Самият Балабанов категорично отхвърли възможността да бъде в тях.

Подобряването на градската инфраструктура вече дава своите резултатите и чуждестранни компании откриват нови работни места, каза още Балабанов.

Целият разговор е в прикаченото аудио.