/ БГНЕС
Окръжната прокуратура във Варна води разследване за извършено убийство в село Бозвелийско. Случаят е станал на 6 февруари, около 19:40 часа, когато е получен сигнал за нанесен побой. 26-годишна жена е загинала. Това съобщиха от обвинението.

На място е извършен оглед, в резултат от който по тялото на жертвата са констатирани множество травматични увреждания. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за изясняване причините за смъртта на младата жена. Иззети са множество веществени доказателства, биологичен материал. Разпитват се свидетели.

Задържан е 37-годишен мъж, с когото жертвата е съжителствала, като се събират доказателства за негова съпричастност към тежкото престъпление. Предстои наблюдаващият случая прокурор да извърши анализ на събраните доказателства и да прецени налице ли са достатъчно такива за привличане към наказателна отговорност.

Към момента работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна, изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се.
nova.bg