Софийски апелативен съд наложи наказание „доживотен затвор“ на 29 годишния Викторио Атанасов за убийството на жена му Дарина и бебето им Никол.

На 29 октомври 2018 г. млада жена беше намерена убита, а бебето й липсваше. Часове след това полицията издири мъжа, с когото тя е живеела на семейни начала. Оказа се, че той е прострелял детето им, а след това е направил опит да се самоубие.

Викторио Александров


След трагедията: Викторио Александров твърди, че не помни нищо

Хронология на двойното убийство:

Около 14:00 часа подсъдимият отишъл в жилището в ж.к. „Надежда“, за да види детето си. Между него и Дарина възникнал конфликт. Викторио ударил жената с юмрук в главата и тялото, след което извадил законно притежавания от него пистолет и умъртвил майката на детето му, като произвел срещу нея два изстрела. След това взел бебето Никол и напуснал жилището. Обикалял с детето различни места и около 19:00 часа наел таксиметров автомобил. Използвайки сила и заплашване, извършителят принудил таксиметровия водач да му предаде мобилните си телефони и да го закара с автомобила до  Долни Богров, където се подслонил заедно с дъщеря си в едноетажна тухлена постройка.

Близък на убитата жена в „Надежда”: Беше потисната в присъствието на Викторио

Междувременно родителите на Дарина след като не успели да се свържат с дъщеря си, отишли до жилището ѝ и подали сигнал за случилото се. Незабавно било предприето издирване на Викторио и детето. Чувайки шума от автомобили, подсъдимият решил да умъртви дъщеря си, а след това да се самоубие. Той произвел изстрел срещу детето отново със законно притежавания си пистолет и умъртвил малолетната Никол. След това насочил оръжието срещу себе си и произвел изстрел, но не успял да се простреля.

Викторио Александров
БГНЕС

С присъда от 20.01.2021 г. Софийски градски съд призна подсъдимия Викторио за виновен по повдигнатите му обвинения, като за трите престъпления наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години.

На първа инстанция: 20 г. затвор за Викторио Александров за двойно убийство

Прокуратурата протестира така постановената присъда в частта относно наказанието, като поиска неговото увеличаване.

Решението на САС не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Върховния касационен съд.