/ dariknews.bg, Деян Герговски
12 години затвор, при строг режим, получи Борислав Николов за убийството на своята съпруга. Той призна вината си в съда и така делото се гледа по съкратена процедура. 

Петчленният състав на Окръжния съд във Варна постанови 18 години затвор, като присъдата се намалява с 1/3 заради съкратеното следствие на 12 години затвор.

Говорителят на Окръжна прокуратура Варна Радослав Лазаров посочи, че обвинението е поискало доживотен затвор и присъдата ще бъде протестирана пред горна инстанция.

След скандал: Мъж нанесе порезна рана на жена в Благоевград

Той трябва да плати по 50 хил. лв кръвнина на майката и бащата на убитата Кремена. 

Убийството на 40-годишната жена е станало в частен дом в центъра на Варна. Тялото на жената е било открито в понеделник, 25 февруари, следобед. Часове по-късно е бил задържан извършителят - 41-годишен варненец с малко име Борислав.   

Мъж преби приятелката си във Видин

Жената е била убита по особено мъчителен и жесток начин, уточниха от Окръжна прокуратура. Установено е, че Борислав е пребил съпругата си на 24 февруари в жилището, наето от семейството. Двамата били женени от няколко години, но бракът им не вървял. За поредна вечер между съпрузите, които били в развод, избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена от домашния насилник.

Мъж преби съпругата си в Кърджалийско

След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

Майката на Борислав - Силва Ангелова каза, че не е намерила нищо плашещо в състоянието на Кремена, която имала само малко кръв под носа. 

Тя разговаряше с мен 30 минути там и говореше с агресия. Как да допусна, че е в такова състояние, каза днес тя.

След като Кремена не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, затова бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари.

Прокуратурата поиска по-тежко наказание за мъж, вилнял с брадва и удрял жена

Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата с или върху твърди тъпи предмети.

Действията по разследването показват, че малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили.