/ ThinkStock/Getty Images
Протест срещу размера на наказанието на подсъдимия мъж ще внесе  Районната прокуратура във Варна. Състав на Варненския районен съд  признал за виновен в извършването на четири престъпления 34-годишния мъж, като му наложил общо наказание 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. 

Мъж преби съпругата си в Кърджалийско

Подсъдимият е бил предаден на съд за причиняване на две леки телесни повреди по хулигански подбуди на две жени, за закана с убийство на една от тях, както и за унищожаване и повреждане на чуждо движимо имущество - телефон и два автомобила.

За всяко от четирите деяние съдът го е признал за виновен и му определил наказания, но му наложил да изтърпи най-тежкото, а именно 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Подсъдимият бил съсед по имот на една от пострадалите жени. В него тя отглеждала бездомни кучета, което било повод за непрекъснати разправии помежду им. На 8 април 2017 г. наемателката отишла до имота, където имала среща с мъж и жена, които дошли на адреса с автомобила си „Фолксваген Пасат“.

Подсъдимият започнал да й отправя закани за убийство, крещял, че ще я очисти и ликвидира и правел жестове, че й реже главата. Жената помолила своя познат да й помогне. След физическия сблъсък помежду им подсъдимият се прибрал в дома си, но малко по-късно излязъл с брадва.

Мъж преби до смърт приятелката си във Варна

С няколко удара Илиян повредил броня, врата и калник на колата. На 10 юни 2017 г. пострадалата отишла отново в ползвания от нея имот с личния си автомобил. Имала уговорена среща с доставчици на храна за кучета.

След като видял съседката си по имот, Илиян започнал да крещи и да я обижда. За да не се разправя с него, тя останала в колата си. Тогава той се е нахвърлил с юмруци върху автомобила, като удрял безразборно.

За да го спре, наемателката отворила прозореца на колата, а той се пресегнал и взел мобилния й телефон, блъснал го в земята и го счупил, а на нея успял да удари няколко пъти в главата. Намесата на друг човек предотвратила по-нататъшните действия на подсъдимия.

Съпруг заплаши с пушка жена си и я ограби

Стойността на увреденото имущество възлиза на 1400 лева
. Районната прокуратура във Варна настоява в протеста си за завишаване на наказанието на мъжа около средния размер.