/ БГНЕС, архив
Протест за отмяна на решението на Министерски съвет за промяна плана за управление на Национален парк "Пирин" ще се проведе във Варна тази вечер.
 
Решиха! Банско ще има втора кабинкова линия

Протестът, който е насрочен за 18.30 ч. пред сградата на Общината, е организиран в социалната мрежа. Като организатор е посочена местната организация „Варна диша”, защитаваща Морската градина.

Освен Варна, протести тази вечер ще има и в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Дупница, Свищов, Свиленград и други градове. 

Нено Димов: Няма да има строителство на хотели и сгради в парк Пирин

„Протестът е срещу подмяната на процеса на обществено обсъждане за промени в плана за управление на Национален парк „Пирин“ – подадени са хиляди граждански становища срещу строителството в парка, които и досега не са входирани и нямат отговор.

Протестът цели запазване статута на Пирин като световен обект на ЮНЕСКО”, се отбелязва в поканата за демонстрациите. В нея ще се включват както природозащитници, така и граждани, които са „против корупцията, непрозрачното взимане на решения и държавната подкрепа за бизнеси, които източват в офшорни фирми спечеленото в ущърб на българската природа”.