Варненските депутати от ГЕРБ ще съдействат за ремонт на ферибота в Белослав
Варненските депутати от ГЕРБ ще съдействат за ремонт на ферибота в Белослав / снимка: ГЕРБ Варна

Варненските народни представители от ГЕРБ ще настояват в ресорните парламентарни комисии при подготовката на новия републикански бюджет да се заделят средства за основен ремонт на ферибота в Белослав. Ангажиментът бе поет от депутатите Красимира Анастасова и Николай Апостолов по време на изнесената им приемна в общината. За наложителния ремонт трябва да бъдат осигурени 300 000 лв., информираха местни жители. Те поискаха и данъчни облекчения за дребния и средния бизнес.

На среща с народния представител Емил Радев кметове и граждани от населените места в община Аксаково  алармираха за ръст на домовите кражби. Юристът се ангажира да отправи питане към министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев по повод необходимостта от полицейски участък в Игнатиево. В момента там през деня работят едва трима полицаи, а през нощта за община Аксаково отговаря само един патрул. Той трябва да бди за реда на цялата територия на общината при положение, че разстоянието от единия до другия й край е 45 км. В Игнатиево имат подходяща сграда и са готови да я ремонтират със собствени средства, ако от МВР разрешат градът да има полицейски участък, обясни Емил Радев.

Пред него хората са настояли за мантинели по протежението на пътя през село Кичево, тъй като натовареният трафик е предпоставка за пътно-транспортни произшествия. Обновяване на пътната мрежа и сигнализацията, както и изграждане на кръгови кръстовища, искат още жителите на община Аксаково. Липсата на аптека в Ген. Кантарджиево също е повод за жалби от страна на местното население, тъй като много възрастни хора са принудени да пътуват до Варна, за да си купуват лекарства.

Кметовете в община Аксаково пък алармират за сериозно увеличаване на незаконните сметища в горите. Строителни отпадъци масово се изхвърляли на нерегламентирани места. Гражданите настояват за мерки и по повод помощите за отопление, които вместо еднократно се изплащат на два пъти. Това затруднява възрастните хора, които трябва два пъти да организират транспортирането и рязането на дървата за огрев, а и се налага да ги купуват на различни цени.

На среща с депутата Павел Христов жителите на Дългопол изразиха тревогата си заради предупрежденията, че новите сметки за ток ще бъдат много по-големи. Пред народния представител граждани от общината поставиха множество проблеми, свързани с липсата на работни места и достъпа до социални услуги.

Приемните дни на народните представители Нели Петрова и Пламен Манушев се проведоха във Варна. Пред тях хората поставиха редица въпроси относно актуалната политическа ситуация и поискаха старите изкуствени ограничители на скоростта по улиците на морската столица да бъдат сменени с издигнати пешеходни пътеки.