Варненски общинари и магистрати подали грешни данни за имотното си състояние
Варненски общинари и магистрати подали грешни данни за имотното си състояние / netinfo
Председателят на Общински съвет-Варна Борислав Гуцанов е допуснал неточности в декларацията, подадена до Сметната палата. Гуцанов не е декларирал придобиване на дялове от супругата си във “ВМП Консултинг” ООД, както и на собствени дялове в “Уейв шипинг” ООД, става ясно от проверка на Сметната палата за имотното състояния на висши държавни служители.

Разликата е била установена след сверка с данните, подадени пред НАП. Разминаване между декларираното пред Сметната палата имущество и информацията в публичния регистър е открито при общо 15 варненци на висши държавни постове. Сред „забравилите” да опишат всичките си доходи са двама кметове, двама зам.-кметове и няколко съдии, прокурори и следователи.

Кметът на Долни чифлик Борислав Натов пропуснал да декларира покупка на нива от близо 6 дка и продажба на дворно място от близо декар в с.Старо Оряхово. Веселин Василев, кмет на Вълчи дол, спестил в декларацията си придобиване на дялове в “Галерия Българи” ООД. Пропуски има и в декларациите на двама зам.-кметове на Белослав - Галина Тодорова и Хюлия Исмаил.

Председателят на Общинския съвет в Бяла Христо Димов пропуснал да декларира 5850 доход на съпругата си от участие в управителни и контролни органи на дружества. Колегата му от Суворово Гюнай Кадиров не е вписал 4,35 дка овцеферма.

Съдия Виолета Минчева от Апелативен съд - Варна не е декларирала покупка на ателие във Варна с площ 45,5 кв.м., а колегата й Илия Пачолов - придобита през 2006 г. нива от 3,5 декара в с.Константиново. В декларацията на съдия Мариана Христова от Районния съд е отбелязано закупуването на 435 дка ниви, с 29,5 дка по-малко от данните в регистъра.

Прокурор Вяра Златева-Алексиева от Районна прокуратура спестила в декларацията си продажба на апартамент от близо 58 кв.м от съпруга й. Следователят от Окръжна следствена служба Владимир Катев не е декларирал ипотечен кредит на съпругата си в размер на 100 хиляди лева.