Варна взема акциите в „Международен панаир Пловдив“
Варна взема акциите в „Международен панаир Пловдив“ / Дарик Варна, архив

С над 30 гласа „За“ варненският Общински съвет реши да приеме от държавата 29 % от акциите в „Международен панаир Пловдив“ АД. Гласуването беше подкрепено както от групата на ГЕРБ в местния парламент, така и от тази на БСП, пише Moreto.net.

Мнозинството от съветниците отказаха да подкрепят предложението на колегата си от Реформатори и Народен Съюз Светлан Златев, точката да бъде оттеглена за по-детайлно обсъждане на въпроса и доокомплектоване на документацията. За отлагането на точката се обяви и независимият съветник Григор Григоров, който призова ОбС да направи спокоен анализ на по-късен етап, за да вземе по-мъдро решение.

Колегата му от ДСБ Ивайло Митковски изрази опасения, че дружеството има доста сериозни задължения към финансови институции. В отговор, председателят на градския парламент Тодор Балабанов отвърна, че Общината няма да отговаря по никакъв начин за задълженията на дружеството.

В хода на дебатите стана ясно, че „Международен панаир Пловдив“ АД дължи 45 милиона лева на банки и още 4 милиона лева, неплатени данъци, заплати, осигуровки и задължения към доставчици.