Варна получи 7 скулптури от фестивала Сontempo (СНИМКИ)
Варна получи 7 скулптури от фестивала Сontempo (СНИМКИ) / снимки: live.varna.bg

Седем скулптури, изработени по време на осмото издание на международния Фестивал за съвременно изкуство Сontempo бяха дарени на Община Варна.

„Благодаря на организаторите и на артистичния директор на фестивала - Дора Дончева, както на всички творци за новите произведения. С тях ще обогатим градските пространства на Варна! Така надграждаме създаденото през миналогодишното издание на фестивала! Радвам се, че Варна вдъхновява толкова творци!", каза кметът Иван Портних, който получи документите за дарението. Събитието уважи и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Варна получи 7 скулптури от фестивала Сontempo (СНИМКИ)
netinfo

„Вярвам, че тези проекти, изработени от камък, метал и дърво, ще бъдат експонирани на най-подходящите места във Варна. Този тип партньорство с Община Варна, откъдето получихме финансова подкрепа чрез фонд „Култура", е работещ ", каза Дора Дончева.

Варна получи 7 скулптури от фестивала Сontempo (СНИМКИ)
netinfo

Тази година творбите и техните автори:
Проект Infinity, Георги Минчев, скулптура дърво
Opus memoria проект, Паоло Вивиан, скулптура камък
Фигури проект, Пламен Аврамов, скулптура метал
Проект безкрайност, Николай Нинов, скулптура камък
Проект Полет, Ренцо Дуранте /Италия/, скулптура камък
Проект нагласа към живота, Итка Кусовв /Чехия/, скулптура камък
Проект Infinity, Ли Дзао /Китай/, скулптура камък

Варна получи 7 скулптури от фестивала Сontempo (СНИМКИ)
netinfo

Международният фестивал за съвременно изкуство Contempo е създаден по идея на художничката Рая Георгиева /1978-2009/ през 2009 г. и се организира от фондация „Рая Георгиева" с партньорството и подкрепата на варненските частни галерии, държавни и общински културни институции, бизнес структури с интереси в областта на креативните индустрии, културни активисти, журналисти и общественици.