В МВР не са обсъждали превръщането на полицейската школа в бежански лагер
В МВР не са обсъждали превръщането на полицейската школа в бежански лагер / снимка: nakratko.bg

Въпросът за настаняване на бежанци в полицейската школа във Варна въобще не е разглеждан. Това заяви зам.-министърът на МВР Йордан Грамов по повод притесненията на варненски депутати от ГЕРБ, че центровете за специализация и професионална подготовка към МВР във Варна и Казанлък ще бъдат закрити и в тях ще се настаняват бежанци.

Засега преструктурирането на Академията на МВР е само идея. На дискусия са подложени няколко различни възможности, в това число и обединяването на полицейските школи във Варна, Казанлък и Пазарджик в един общ център в Пазарджик, поясни Грамов. Той добави, че преди да се вземе някакво решение, ще бъдат съобразени всички обстоятелства.

На дневен ред все още не е поставен въпросът какво ще се случи с школата във Варна, ако тя евентуално бъде преместена, каза още зам.-министърът.

Във Варна зам.-министър Йордан Грамов присъства на демонстрация на възможностите на нова пожарна техника и екипировка, които местните огнеборци получиха по оперативна програма „Регионално развитие".