Учителите от детската градина направиха дарение на болницата
Учителите от детската градина направиха дарение на болницата / live.varna.bg
Колективът на детската градина обмисля различни техники за преодоляване на стреса сред децата
Дарение на дезинфектанти, ръкавици, предпазни шлемове и памперси направи колективът на детска градина „Карамфилче“ на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ във Варна.

Средствата  са събрани от целия екип, като част от кампанията „Вяра и Надежда“. Идеята възникнала спонтанно, когато зам.-директорът Диана Величкова разбира, че майката на един от малчуганите в детската градина работи като старша акушерка в отделението по неонатология в АГ-болницата.

„Решихме да помогнем на това здравно заведение, защото там се ражда новият живот, а и в момента усилията на държавата и на останалите дарители са насочени предимно към инфекциозните отделения на болниците“, споделя директорът на ДГ „Карамфилче“ Сийка Лефтерова.

А докато тече извънредното положение, колективът на детската градина обмисля различни техники за преодоляване на стреса сред децата, в които ще бъдат включени и родителите. И в момента връзката дете-учител не е прекъсната - въведено е дистанционно обучение през платформата Google Classroom.

Създадени са виртуални стаи, а на родителите са предоставени методически насоки за работа с децата. „Надявам се скоро да се съберем отново с нашите малки възпитаници. Вярвам, че тази трудна ситуация ще ни научи да бъдем повече съпричастни, да си вярваме и помагаме. На това ще учим и децата, когато се върнат при нас“, казва Сийка Лефтерова.