/ Дарик Варна
Убитата Кремена изневерявала на мъжа си и лежала в психиатрия, твърди адвокатът на Борислав
100886
Убитата Кремена изневерявала на мъжа си и лежала в психиатрия, твърди адвокатът на Борислав
  • Убитата Кремена изневерявала на мъжа си и лежала в психиатрия, твърди адвокатът на Борислав
Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на 40-годишния Борислав Николов, който е обвинен за смъртта на съпруга си Кремена. Тялото на 40-годишната жена бе открито на 25 февруари в апартамент на ул. ”Никола Кънев” 32 в морската столица, където семейството е живяло под наем. Причината за смъртта й е мозъчен оток, причинен от множество удари по главата.

Постоянен арест за Борислав, обвинен за жестокото убийство на жена си

Според адвоката на Борислав Енчо Енчев има доказателства, че на Кремена е поставена диагноза за психично заболяване, заради което тя няколко пъти е била в психиатрия. За последно е била приета през септември миналата година за срок от 10 дни. 

Защитата изтъкна още, че Кремена е изневерявала на мъжа си и дори е пускала някои обяви за "осъществяване на някакви действия  в отсъствието на съпруга си". Контактите й са били множество, по думите на адвокат Енчев.

Пребитата до смърт Кремена била още жива, когато мъжът й напуснал апартамента

Енчев отново посочи, че по време на семейния скандал на 24 февруари Борислав е ударил само три шамара на Кремена. След неговото напускане на жилището съпрузите два пъти са разговаряли по телефона, докато Борислав е бил вече в дома на майка си в кв."Аспарухово" Едното обаждане към Борислав е било от непознат за него номер.  

Адвокат Енчо Енчев Дарик Варна

Според Енчев е много вероятно престъплението да е извършено извън апартамента, тъй като е било възможно Кремена да излезе извън него след трите шамара. 

За да потвърди задържането под стража, съставът на Варненския апелативен съд сподели всички аргументи на първата съдебна инстанция. Въпреки твърдението на защитата, че няма категорични доказателства, които да свързват Борислав с причинената смърт, то апелативният съд намира, че в настоящия етап от разследването такива не са необходими. Събраните до момента материали  обосновават подозрението, че обвиняемият е съпричастен към смъртта на съпругата си. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Според съда съвсем реална е опасността Борислав да се укрие или да извърши престъпление. Аргументи за това твърдение съдът намира в събраните до момента доказателства, които установяват по безспорен начин продължителното агресивно поведение на Борислав спрямо съпругата му. По делото са налични протоколи за предупреждение по закона на МВР, с които органите на реда са правили опити да възпират агресията на обвиняемия спрямо жена му. Тя е подавала, а след това оттегляла жалбите си в полицията за насилие, упражнено спрямо нея от съпруга й.  

Заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че обвиняемият е с лабилна психика, склонен към насилие и агресия

Определението на Апелативния съд е окончателно.