/ Дарик Варна
Ударил е само три шамара на съпругата си, заяви адвокатът на Николов
41-годишният Борислав Николов, обвинен в убийството на 40-годишната си съпруга, остава за постоянно в ареста. Това реши Варненският окръжен съд, след като прецени, че е налице обосновано предположение, че Борислав е извършител на тежкото умишлено престъпление.

Дарик Варна

Николов е неосъждан до момента. Заради жалбите на съпругата му за оказано домашно насилие е бил многократно предупреждаван от полицията, разкриха от прокуратурата по време на заседанието.

40-годишна жена почина след брутален побой от съпруга си

Тялото на 40-годишната Кремена Николова бе открито на 25 февруари, понеделник, в апартамент на ул.”Никола Кънев” 32, където с Борислав живеели под наем. Причината за смъртта й е мозъчен оток, причинен от множество удари по главата. 

Предния ден, в неделя, между съпрузите, които след дни са имали насрочено дело за развод, се разразил поредният скандал. Според служебния защитник на Николов, от страна на обвиняемия е имало три шамара. Това Николов заявил и по време на разпитите, разкри адвокат Енчо Енчев.

Ще има ли още един обвинен за убийството във Варна?

По време на съдебното заседание адвокат Енчев посочи, че двамата съпрузи се скарали по повод вземане на дрехи на Борислав от общото им жилище. Свидетели на скандала били хазяинът  и хазяйката на двойката. 

Престъплението е било извършено в квартирата на семейството на ул.Никола Кънев 32, на стотина метра от Първо РПУ във Варна
Престъплението е било извършено в квартирата на семейството на ул.”Никола Кънев” 32, на стотина метра от Първо РПУ във Варна Дарик Варна

След скандала Борислав позвънил на майка си, за да изнесат заедно багажа му. След това двамата напуснали жилището и си тръгнали с такси. Според защитата авторството на деянието не е доказано, тъй като след като Борислав напуснал апартамента, съпругата му се е качила при хазаите и е била в съзнание.

Престъплението е било извършено в квартирата на семейството на ул.Никола Кънев 32, на стотина метра от Първо РПУ във Варна
Престъплението е било извършено в квартирата на семейството на ул.”Никола Кънев” 32, на стотина метра от Първо РПУ във Варна Дарик Варна

Пребитата до смърт Кремена била още жива, когато мъжът й напуснал апартамента

Нямам какво да кажа”, бяха единствените думи на Борислав Николов пред съдията. Ако бъде признат за виновен, 41-годишният мъж може да получи наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Според адвокат Енчо Енчев, влезлите в сила два дни след убийството промени в Наказателния кодекс, наказващи убийството при условията на домашно насилие, се ползват от прокуратурата, за да си прави реклама. Адвокатът направи този коментар по време на съдебното заседание.

В отговор след заседанието говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров заяви, че „това не е реклама, това са факти”. "Действително е необходимо обществото да знае, че домашното насилие е неприемливо, недостойно и дори вече престъпно от гледна точка на нашия законодател", коментира прокурор Лазаров.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК