/ Деян Герговски
Пребитата до смърт Кремена Николова е била все още жива, когато съпругът й Борислав е напуснал жилището им. Причината за смъртта на 40-годишната жена е мозъчен оток, причинен от множество удари по главата й, разкри окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. 

Кремена и Борислав не са имали деца. Двамата са живеели в апартамент под наем на улица „Никола Кънев” в централната част на Варна. От около 6 години са били женени, като преди убийството са били в процес на развод. Тази седмица дори е имало насрочено заседание по бракоразводното им дело. 

Варна убийство
Деян Герговски

Кремена  няколко пъти е подавала жалби за домашно насилие, но после е ги е оттегляла. На 24 февруари вечерта между съпрузите избухва поредният скандал, който прераства в жесток побой над жената.  

40-годишна жена почина след брутален побой от съпруга си

След като нанася множество удари на Кремена, Борислав се обажда на майка си, за да му помогне при изнасянето на багажа. Двамата напускат жилището, без да се интересуват за състоянието на агонизиращата жена. 

Варна убийство
Деян Герговски

На следващия ден майката на жертвата подава сигнал в полицията, след като дъщеря й не отговаря на телефонните й повиквания. С помощта на пожарникари служителите на реда успяват да влязат през балкона в заключеното жилище, където откриват тялото на убитата жена. Няколко часа по-късно е бил задържан и Борислав. Варненската окръжна прокуратура ще поиска той да остане за постоянно в ареста. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана в четвъртък. 

Срещу майка му няма повдигнати обвинения, допълни Радослав Лазаров.

Два дни след убийството във Варна в сила влязоха промените в Наказателния кодекс, наказващи убийството при условията на домашно насилие със същия срок лишаване от свобода, както за предумишлено убийство – от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

„Борислав е обвинен за престъпление, което е наказуемо с еднаква сила, както ако бе извършил деянието ден по-късно, за да може да бъде привлечен като обвиняем по новия текст за убийство, извършено при условията на домашно насилие. От тази гледна точка санкцията е същата”, коментира окръжният прокурор Радослав Лазаров.