Съветници поискаха ревизия на трапезария за бедни
Съветници поискаха ревизия на трапезария за бедни / Dariknews.bg, архив

Да бъде направена ревизия на дейността на фондация "Вяра Надежда Любов" поискаха общински съветници на заседание на финансовата комисия. С тяхно съгласие неправителствената организация получи средства за допълнителни 200 места за обществена трапезария за периода от 1 май до 30 септември тази година.

Общината е финансирала дейността на фондацията и храненето на 550 варненци на основание на Социалната си програма. Услугата ползват лица с ниски доходи, с увреждания, многодетни семейства, бездомни хора, самотни родители и възрастни. До момента през зимата разходите са били поемани от социалното министерство за още 200 потребители. От май до септември обаче те остават без подкрепа, което налага намесата на общината.

Всяка година неправителствени организации получават дарения, освен държавната и общинска помощ, затова е редно да се провери как стоят нещата с приходите и разходите им, коментира съветникът Христо Атанасов. Той поиска ревизия на финансирането на "Вяра Надежда Любов" три години назад.

Председателят на организацията Марияна Николова обясни, че тя няма задължения към НАП, а всяко дарение се отчита и покани съветниците да се запознаят на място с дейността на обществената трапезария.