Спасиха първия удавник за сезона
Спасиха първия удавник за сезона / снимка: Impact Press Group, архив

Първия давещ се за сезона турист спасиха екипите от ДКЦ 1 "Св. Клементина", която отговаря за медицинското обслужване на варненските плажове. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Иванов.

Инцидентът е станал в курорта „Св. Св. Константин и Елена” около 16,30 часа в сряда.  Въпреки жълтия флаг 68-годишният руски турист влязъл на повече от сто метра навътре в морето.

Спасителите на поста забелязали мъжа да маха за помощ, след което спрял да подава сигнал. Благодарение на бързата им намеса руснакът бил изваден, но бил в изключително тежко състояние.

Медиците го върнали към живота чрез пълна реанимация и интубиране. Оказало се, че преди да влезе в опасното море е употребил алкохол.

Туристът е настанен в реанимацията на болница „Св. Марина” за наблюдение, като все още е на командно дишане, уточни д-р Иванов.

Той допълни, че руснакът е бил в морето заедно със съпругата си. Жената обаче излязла от водата навреме, а мъжът й продължил да плува все по-навътре, докато не станал инцидентът.