Варненската окръжна прокуратура 
Варненската окръжна прокуратура  / © Дарик Варна
Апелативната прокуратура също подкрепи с дарение болницата преди 4 дни

Дарение от набрани лични средства в подкрепа на усилията на лекарите, медицинските сестри, санитарите и лаборантите в инфекциозната клиника към Университетската болница за активно лечение „Света Марина“ във Варна ще направят днес магистратите и съдебните служители от Окръжната и Районната прокуратура във Варна. Решението за дарителската акция за набиране на средства е било взето единодушно от колективите на двете прокуратури.

Прокурорите и служителите от Апелативната прокуратура във Варна подкрепиха с дарение УМБАЛ "Света Марина"

Изборът за подкрепа не е бил случаен. Университетската болница „Света Марина“ във Варна е единственото лечебно заведение в Североизточна България, в която е създадена вирусологична лаборатория за изследване на пациенти за коронавирус, а инфекциозната клиника е единствената във Варненска област, която лекува и проследява пациенти с доказани положителни проби за COVID-19.

Преди дарението на Окръжната и Районната прокуратура във Варна дарителска кампания по набирането на лични средства бе проведена и в Апелативната прокуратура, а средствата вече са преведени на университетската болница.