Шефът на Гражданска защита: Има поне 3 опасни тополи до дървото-убиец
Шефът на Гражданска защита: Има поне 3 опасни тополи до дървото-убиец / ВарнаУтре.бг

Има поне три опасни тополи в близост до дървото, което вчера уби мъж до Мол Варна. Това заяви за Дарик инж. Владимир Иванов, шеф на ОУ „Гражданска защита”. По думите му по бул. “Владислав Варненчик” от Автогарата към Мол Варна, както и в кв. “Младост” има много дървета, които задължително трябва да бъдат прегледани от служители на Община Варна.

Десетки сигнали за паднали дървета, стълбове и наводнени мазета са постъпили в „Гражданска защита” след бурята, посочи инж. Иванов. Екипи на дирекцията са отстранили паднали дървета на ул. “Братя Бъкстон”, на ул. “Средец” в Аспарухово, както и около блокове 19 и 29 в кв. “Младост”. Пред първия от тези блокове дървото е затиснало лек автомобил, но за щастие няма пострадали, допълни шефът на “Гражданска защита”.

Проливният дъжд вчера следобед наводни и редица мазета и приземни етажи. Сред тях беше и котелното помещение на АГ болницата. То е отводнено, но за него трябва да се вземе инженерно решение, каза инж. Иванов. Той обясни, че в близост има нова сграда на Денталния факултет, която е заустена в старата канализация и при всеки дъжд се създават проблеми. 

И днес се очакват превалявания. Според синоптиците от регионалния център на Националния институт от метеорология и хидрология във Варна ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и главно следобед на места се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Максималните температури ще бъдат между 27-32 градуса, за Варна около 29. Вълнението на морето - 1-2 бала. Температурата на морската вода ще е 25-27 градуса.