/ снимка: Sofia Photo Agency
Софийският градски съд (СГС) публикува решението по делото за акциите на Пловдивския панаир.

Според СГС решението, с което Варненският общински съвет апортира акциите на Общината от Международния панаир в Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест" и нищожно.

Магистратите са категорични, че Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир. Поради тази причина тя няма право да се разпорежда с тях. Това се казва в решението, от 37 страници, на СГС. "Ответната община никога не е придобивала правата върху тези акции и те и понастоящем продължават да бъдат собственост на държавата. С тези доводи за недопустимост на производството в тази му част се иска неговото прекратяване", пише още в решението на СГС.

"СГС отхвърля предявения от държавата иск, представляван от министъра на икономиката и индустрията, с правно основание за установяване, че държавата има качеството на акционер, като носител на правата върху 16 314 400 поименни безналични акции, представляващи 29 % от капитала на търговско дружество "Международен панаир Пловдив", пишат магистратите от СГС.

Делото, с което държавата поиска да си възстанови 29 процента от акциите на изложението, бе заведено миналата година от министъра на икономиката Богдан Богданов. Решението на СГС може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от връчването му на страните.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС