/ Георги Димитров
Рибари дариха 30 кг. риба за Никулен в кв. "Аспарухово" във Варна. Кметът на района Ивайло Маринов добави, че големият християнски празник е отбелязан за втора поредна година тържествено с молебен за здраве на рибарско пристанище "Карантината“.

Над 200 жители и гости на района вкусиха от Никулденския курбан, осветен от отец Ясен от храм "Св. цар Борис".

Никулден на Женския пазар в София (СНИМКИ)

"Благодаря на рибарите в района, които безвъзмездно са предоставили 30 кг. от своя улов за рибния курбан, приготвен тази година от осем вида риба! Благодаря на местния рибар с голямо сърце Ярослав Бойчев – Яро, който подари днешния си улов на гражданите! Благодаря на кап. I ранг Камен Кукуров - началник на щаба на Военноморските сили, на Община Варна в лицето на г-н Коста Базитов - зам. кмет за оказаното съдействие, на готвачите на ВМС за чудесно приготвения курбан, на читалище "Просвета 1927“ за изнесената музикално-артистична програма, на общинския съветник Мартин Златев, районните кметове Георги Недев и Христо Христов, граждани и гости на район "Аспарухово“, които уважиха празника", отправи своите благодарности кметът.

"Участници сме в зараждането на една нова традиция за района ни, който е тясно свързан с морето", допълни той.

"Честит празник на всички именици, моряци, рибари, търговци и банкери. Светецът да Ви пази и закриля, да внесе радост и щастие в дните Ви, да Ви благослови със здраве и дълголетие", каза още Ивайло Маринов.
Агенция "Фокус"