/ iStock/Getty Images

През нощта времето ще е предимно облачно, в равнините и мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане още ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. В източните райони все още ще има слаби валежи. Ще е почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София около 2°.

Във вторник ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има на много места над Южна България. По поречието на Дунав мъглата ще е по-трайна и на места ще преръмява. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София около 9°.

Времето през декември: От минус 10 до плюс 15 градуса

По Черноморието ще бъде облачно, на места в сутрешните часове и мъгливо. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, на места и мъгливо. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над масивите от Западна България. Ще духа умерен вятър, от запад-югозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около 0°.         
  
В сряда и четвъртък ще преобладава облачно, а в равнините - и мъгливо време. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони. В западната част от Горнотракийската низина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и на места ще има ръмежи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 7° и 12°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
НИМХ