Ремонтът на главната върви по план, средата на февруари стартира строителството
Ремонтът на главната върви по план, средата на февруари стартира строителството / netinfo
Ремонтът на главната върви по план, средата на февруари стартира строителството
69423
Ремонтът на главната върви по план, средата на февруари стартира строителството
  • Ремонтът на главната върви по план, средата на февруари стартира строителството

Ремонтът на пешеходната зона в центъра на Варна върви по план и няма да изоставане от предвидените срокове . Същинските строителни дейности ще започнат от средата на февруари, като до тогава ще продължи подмяната на подземната инфраструктура. Това заяви за Дарик Варна заместник – кметът по инфраструктурата инженер Христо Иванов.

Ремонтът на главната беше разделен на няколко етапа, първият от които трябва да приключи до 15 май. Той обхваща района на ул. „Михаил Колони” и бившия магазин „Валентина”.

„ВиК приключиха строително - ремонтните дейности на съоръженията по трасето, сега се прави подготовка за смяна на телекомуникационните и енерго връзките. Няма забавяне и всичко върви по план. Би следвало да приключим до средата на май, за да може да посрещнем успешно туристическия сезон. След неговото приключване, най-вероятно в края на септември, ще продължим с ремонта и на останалите участъци”, разясни инж. Иванов.

По време на строителството няма да бъде възпрепятствано преминаването на варненци и работата на търговските обекти, увери още заместник - кметът.

Цялостното изграждане на новия облик на главната на Варна трябва да завърши през пролетта на 2015 г. Предвижда се да бъде подменена пешеходната настилка от Катедралата до хотел „Черно море”, да се обособят шест площада и два фонтана, да се смени уличното осветление и да се озеленят зони за отдих.