/ istock
Първият морски фестивал „Синьо лято” ще се проведе на 27 юли - събота, съобщиха от Общината.

Събитието ще започне в 7:30 часа на Южния плаж пред басейн „Приморски“. Организатор на атрактивната проява e Община Варна, съвместно с Военноморските сили на Република България и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Фестивалът е любопитен нюанс в допълнение към тържествата, посветени на Освобождението на Варна. 

В програмата на фестивала са залегнали три акцента. На плажа ще бъде обособено място, където всеки желаещ може да изпробва уменията си във връзването на морски възел.

Важно съобщение от Община Варна

Ще има и гребен тренажор, а всички дейности ще бъдат под ръководството на матроси инструктори. Тези които предпочитат морето и плувните спортове, могат да се включат в предизвикателството за преплуване на определена дистанция, за да проверят спортната си форма.

Участието по плуване няма състезателен характер, а е предвидено като лично премеждие. Вместо излъчване на победители, за всички участници в плуването е предвидена томбола с награди. 

За доброто настроение на участници и гости, организаторите са подготвили богата музикална програма. Организатор на атрактивната проява e Община Варна, съвместно с Военноморските сили на Република България и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.

Фестивалът е любопитен нюанс в допълнение към тържествата, посветени на Освобождението на Варна. В програмата на фестивала са залегнали три акцента. На плажа ще бъде обособено място, където всеки желаещ може да изпробва уменията си във връзването на морски възел. Ще има и гребен тренажор, а всички дейности ще бъдат под ръководството на матроси инструктори. 

Тези които предпочитат морето и плувните спортове, могат да се включат в предизвикателството за преплуване на определена дистанция, за да проверят спортната си форма.

Участието по плуване няма състезателен характер, а е предвидено като лично премеждие. Вместо излъчване на победители, за всички участници в плуването е предвидена томбола с награди. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня