/ БГНЕС, архив
Предприети са действия от страна на Областно пътно управление във Варна за изграждане на кръгово кръстовище на пътя между Аксаково и варненското село Кичево, край село Долище. Това разкри началникът на варненската Пътна полиция Петко Камбуров.

Уверенията са били дадени на среща в Областно пътно управление тази сутрин. Самата среща е била във връзка с проверка на участъците с концентрация на пътни инциденти във Варненско. 

Кога кръстовището на смъртта край Варна ще стане кръгово

Участъкът от пътя край Долище беше наречен „кръстовището на смъртта” заради множеството катастрофи с десетки загинали и ранени. При един от последните тежки инциденти преди няколко месеца бяха ранени трима души.

Най-зловещият сблъсък пък стана през пролетта на 2015 г., когато момче и две момичета намериха смъртта си, а други шестима души бяха ранени. Тежките тежките инциденти там станаха причина и за протести. 

Ще бъде сформирана комисия за обследване на рисковите участъци по пътищата във Варненско и предприемане на необходимите мерки за обезопасяването им, разкри още началникът на Пътна полиция.

Майка занесе цветя на паметника на загиналия й в катастрофа син и завари нова трагедия
 
Сред местата с концентрация на пътни инциденти са и пътят Варна - Златни пясъци - в района на Долна Трака и Евксиноград, както и участък от пътя Варна-Добрич, между Аксаково и Аксаковска панорама (Баирбаши). 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК