/ МО, пресцентър
"Повече от 860 са новите студенти във Висшето военноморско училище (ВВМУ) "Н.Й. Вапцаров" във Варна". Това съобщи преди откриването на новата учебна година в училището началникът му флотилен адмирал проф. Боян Медникаров.

Той допълни, че продължава процесът на прием на чуждестранните студенти в училището. Те са от 11 нации, но държавата, от която има най-голям интерес, е Гърция. Сред екзотичните страни, които има обучаващи се във ВВМУ, е Ангола.

Министърът на отбраната: Бъдещите военноморски командири поемат заветите на славни предшественици

Горди сме с разкриването на новата специалност "Национална и регионална сигурност", каза още проф. Медникаров. Започваме година с голям оптимизъм, най-вече с надеждата, че ще имаме нормален учебен процес с присъствено обучение и, че нещата ще продължават да се развиват позитивно, каза още началникът на училището.

Сред гостите на откриването на учебната година бяха служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, областният управител Марио Смърков, кметът на Варна Иван Портних, председателят на УС на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев и други.
БТА