/ Дарик Варна
Националният омбудсман пристигна във Варна с влак, като в едно от купетата втора класа проведе първата си мобилна приемна. Продължилото 7 часа и половина пътуване от София до морската столица Мая Манолова определи като „уморително, но зареждащо”. 

„Имахме възможност да се убедим, че и хората ни обичат - и мен, и моя екип. Благодаря за това отношение”, каза общественият защитник след слизането си от влака.

Омбудсманът с първа приемна във влак
Дарик Варна

По пътя си от столицата до морето Мая Манолова е получила 117 жалби на граждани. „Целият спектър от проблеми, които тормозят българските граждани - кредити, банки, частни съдебни изпълнители, продажба на кредити от банки на колекторски фирми, здравеопазване, проблеми с ТЕЛК-а, проблеми със сега действащата асистентска услуга”, посочи Манолова.

Тя сподели, че е имало и добри новини. Майката на 8-годишно дете с починал баща ще получава 115 лева пенсия от януари догодина, благодарение на кампанията в нейна подкрепа. 

Мая Манолова прави приемна във влака за Варна, след като я лишават от кола на НСО

Причината Мая Манолова да пристигне във Варна с обществения транспорт е, че предстои служебният й автомобил да бъде отнет. По този повод финансовият министър Владислав Горанов преди дни каза, че "НСО е една скъпа таксиметрова компания”.

Манолова разкри, че е получила предложение от бивши служители на „Ер Виа“да я откарат с кола утре до София. По-късно в Областна администрация Варна общественият защитник ще се срещне с бивши служители на фалиралата авиокомпания във връзка с неизплатените им с месеци трудови възнаграждения и обезщетения.

Омбудсманът ще разговаряи  с ръководствата на Окръжния и Районния съд по повод предложенията за създаване на специализирани съдебни състави и щадящо правосъдие по отношение на деца в родителски конфликт. 

Мая Манолова обсъдила с пътници в автобус транспортни проблеми

Мая Манолова благодари на Слави Трифонов и всички, които в последните дни са й заявили подкрепа и са й предложили кола и шофьор. „Няма как омбудсманът да ползва частен ресурс. Не трябва по никакъв начин да създавам и най-малкото съмнение в липсата на пълна безпристрастност в нашите действия”, отбеляза Манолова. 

Омбудманът изрази надежда пътуването с обществения транспорт на висши представители на институциите да стане ежедневие. „Бих посъветвала представителите на всички институции и политиците да бъдат по-често сред хората. Общественият транспорт е една чудесна възможност за това да се срещнеш с хората”, отбеляза  общественият защитник.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК