/ Istock
Окръжна прокуратура във Варна обвини 28-годишен мъж от село Камен дял, община Дългопол, опитал да убие свой съселянин. Той е задържан за 72 часа. Това съобщиха от обвинението.

Вечерта на 21-и февруари, двама мъже се черпили с алкохол, като стояли на чешма в село Камен дял. Към тях се приближил пострадалият. 28-годишният се нахвърлил срещу него и започнал да го бие. Извадил нож и го намушкал в корема. Физическият сблъсък бил прекратен от присъстващия на място свидетел и пострадалият успял да се отдалечи. След около 100 метра той се свлякъл на земята.

Мъж, обвинен в убийството на двама души, отива на съд


Пристигналите на място други жители на селото подали сигнал. Екипи на Спешна помощ и на полицията пристигнали на местопроизшествието.

31-годишният потърпевш бил откаран в болница, където бил опериран и към момента се намира в стабилно състояние.

В днешния ден извършителят е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление и срокът на задържането му е удължен. Предстои в съда да бъде внесено за разглеждане искане за налагане на постоянен арест. Мъжът е известен на МВР и на прокуратурата. Той е извършил тежкото деяние в изпитателен срок по предходно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.